Vervanging voor rode currypasta: 5 alternatieven die al in jouw keuken aanwezig zijn (2024)

Rode currypasta is een basisproduct in de Thaise keuken en vormt de basis voor gerechten als curry, pra ram en tom yum soep. Er zijn mensen die er zelfs voor kiezen om het als smaakmaker te eten.

Curry of een goede vervanger voor rode currypasta past goed bij Thaise sandwiches en eiergerechten.

Er zijn verschillende vervangers voor rode currypasta, maar we hebben deze teruggebracht tot de top vijf: kerriepoeder, groene of gele currypasta, zelfgemaakte currypasta, harissapasta en chilipasta.

Currypasta is snel en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Als je kant-en-klare pasta in de koelkast hebt liggen, kun je met een beetje kokosmelk in een paar minuten een heerlijke curry maken. Curry is een veelzijdig gerecht dat van alles kan bevatten, van kip en varkensvlees tot tofu en verse groenten.

De ingrediënten in rode currypasta

Sostituto della pasta di curry rosso: 5 alternative già presenti nella tua cucina (1)

De ingrediënten van de rode currypasta kunnen variëren, afhankelijk van de regionale smaak en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen bevatten de meeste currypasta’s die je in de supermarkt kunt vinden meerdere hoofdingrediënten, waaronder diverse soorten rode chilipeper,citronella, knoflook, kurkuma en garnalenpasta.

Aanbevolen vervangers voor rode currypasta

1. Currypoeder: de beste vervanger voor Thaise rode currypasta

Sostituto della pasta di curry rosso: 5 alternative già presenti nella tua cucina (2)

Hoewel niet iedereen currypasta bij de hand heeft, hebben veel mensen gedroogde currypoeder in hun kruidenrek. In tegenstelling tot de meeste andere veel voorkomende kruiden en specerijen is kerriepoeder niet afkomstig van één enkele plant. In plaats daarvan bevat het een mengsel van kruiden.

De meeste currypoeders bevatten kurkuma, chilipoeder, gember en komijn. Sommige soorten bevatten ook kruiden zoals gemalen koriander en zwarte peper voor een pittigere smaak. Sommige thuiskoks kiezen er zelfs voor om hun eigen voorraad kerriepoeder te mixen.

Omdat kerriepoeder veel dezelfde componenten bevat als currypasta, worden de twee vaak door elkaar gebruikt. In de meeste gevallen kun je in een recept één theelepel droge kerriepoeder vervangen voor elke eetlepel currypasta.

Kerriepoeder kan een complexe mix van kruiden toevoegen aan elke maaltijd, inclusief Thaise gerechten. Hoewel kerriepoeder veel van dezelfde kruiden en smaken bevat als rode currypasta, is het belangrijk om te onthouden dat de twee niet hetzelfde zijn.

Een Thais gerecht gemaakt met kerriepoeder zal aanzienlijk anders smaken dan een gerecht gemaakt met currypasta. Het poeder heeft meestal een sterkere, pittigere en meer aromatische smaak dan de pasta, waardoor gerechten minder zoet worden.

Omdat kerriepoeder zo sterk is, kun je het beste voorzichtig zijn als je het gebruikt als vervanging voor rode currypasta. Begin met een kleine hoeveelheid en proef je gerecht voordat je meer toevoegt. Als u de limieten overschrijdt, kan uw maaltijd te pittig zijn om te verwerken.

2. Groene of gele currypasta: Een gemakkelijke vervanger voor rode currypasta

Sostituto della pasta di curry rosso: 5 alternative già presenti nella tua cucina (3)

Rode currypasta is niet de enige soort die veel gebruikt wordt in de Thaise keuken. Veel recepten vragen ook om groene of gele currypasta. Beide bevatten veel van dezelfde componenten als rode currypasta, en hoewel ze elk een aparte smaak hebben, delen alle drie de pasta's een vergelijkbaar smaakprofiel.

Terwijl rode currypasta verschillende soorten rode chilipepers bevat, gebruikt groene currypasta mildere groene chilipepers in de mix. Als gevolg hiervan heeft groene currypasta de neiging minder warmte af te geven bij gebruik bij het koken. Door de toevoeging van ingrediënten als koriander en kaffirlimoenblad krijgt de groene curry een heldere, pittige smaak.

In plaats van chilipepers vertrouwt gele currypasta op kurkuma als hoofdingrediënt. Hoewel vergelijkbaar met rode currypasta, heeft gele currypasta een meer aromatische smaak die doet denken aan de Indiase keuken. Gele curry is vaak pittiger dan groene curry, maar niet zo pittig als rode curry.

In de meeste gevallen kun je verschillende kleuren currypasta door elkaar gebruiken om een ​​vergelijkbaar resultaat te bereiken. Als je geen rode currypasta kunt vinden, werkt groen of geel vaak prima. Houd er rekening mee dat uw uiteindelijke gerecht iets delicater kan zijn dan verwacht.

3. Zelfgemaakte currypasta: een doe-het-zelf-optie

Sostituto della pasta di curry rosso: 5 alternative già presenti nella tua cucina (4)

Als je geen currypasta uit de winkel kunt vinden, kun je dit makenprobeer het zelf te makenvoor heerlijke resultaten. De meeste grondstoffen die je nodig hebt, kun je vinden in je plaatselijke supermarkt.

Als je geen toegang hebt tot speciale variëteiten zoals Thaibird's eye chilipepersJe kunt elk type verse rode chilipeper gebruiken dat je in de supermarkt vindt. In geval van nood kun je proberen gedroogde pepers te rehydrateren of zelfs paprika als alternatief gebruiken.

Citroengras en kaffirlimoen geven rode currypasta normaal gesproken zijn kenmerkende citrusondertonen. Beide ingrediënten zijn echter moeilijk ergens anders te vinden dan in speciaalzaken. In plaats daarvan kun je verse citroen- en limoenschil vervangen om je currypasta de boost te geven die hij nodig heeft.

Garnalenpasta is een ander belangrijk ingrediënt dat lastig te vinden kan zijn. je kunt gebruikenansjovispastaalternatief, of gebruik een milde misopasta voor een hartige umami-smaak. Andere ingrediënten zoals gember, knoflook en gedroogde kruiden moeten gemakkelijk te vinden zijn in uw keuken of plaatselijke supermarkt.

Zelfgemaakte currypasta is misschien wel de meest realistische en betrouwbare vervanger voor rode currypasta. De voorbereiding kan echter enige tijd duren. Vermijd het wachten door een grote batch bij de hand te hebben voor eenvoudige curry's en Thaise gerechten op aanvraag.

4. Harissa Pasta: Een pittige vervanger voor rode currypasta

Sostituto della pasta di curry rosso: 5 alternative già presenti nella tua cucina (5)

Terwijl de Thaise keuken vaak rode currypasta als basis gebruikt, vertrouwt de Noord-Afrikaanse keuken er net zo goed opPasta in Harissa. Deze pittige toevoeging aan gerechten deelt veel gemeenschappelijke ingrediënten met rode currypasta, waaronder rode chilipepers, knoflook, koriander en citrussmaak.

Harissa is doorgaans zuurder dan rode currypasta, dankzij de toevoeging van azijn, en geeft ook meer warmte en kruiden dan rode currypasta. Vanwege deze hitte is harissa mogelijk geen goede keuze voor mensen die gevoelig zijn voor specerijen.

Harissapasta smaakt behoorlijk vergelijkbaar met currypasta en is ondanks de pittigheid een goede vervanger in Thaise gerechten. Net als currypasta's vind je harissa vaak in het internationale verkooppunt van je plaatselijke supermarkt.

Houd er rekening mee dat bij gebruik van harissa meer olie zit dan rode currypasta, waardoor de sauzen waarschijnlijk meer verdunnen. Mogelijk moet u de hoeveelheid die u in een recept wilt gebruiken, wijzigen. Begin met slechts de helft van wat je nodig hebt en pas het aan naar smaak.

5. Chilipasta: een milde maar werkbare vervanger voor rode currypasta

Sostituto della pasta di curry rosso: 5 alternative già presenti nella tua cucina (6)

Chilipasta is een goede vervanger voor Thaise rode currypasta, die gemakkelijk in elke supermarkt te vinden is. Gedroogde chilipepers worden geroosterd, gereconstitueerd en verpulverd om een ​​dikke, smaakvolle pasta te verkrijgen. Warmte en smaak zijn geconcentreerd om je een krachtige aanvulling te geven op elk Thais gerecht.

Chilipasta wordt vaak verward met chilisaus, maar het zijn iets verschillende ingrediënten. Hoewel ze dezelfde componenten bevatten, wordt bij de verwerking meer water verwijderdChili pasta. De pasta heeft niet zoveel invloed op de textuur van het voedsel als een meer waterige chilisaus.

In veel Thaise gerechten kun je chilipasta gebruiken in plaats van rode currypasta. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat het rode pepers die lijken op die in rode currypasta. Het mist echter veel andere componenten en heeft een minder complex smaakprofiel.

Als je chilipasta wilt vervangen door rode currypasta, kan het handig zijn om wat extra kruiden toe te voegen om de authenticiteit van je gerecht te behouden. Een beetje verse citroen of limoen, een beetje gember en een snufjekorianderkan wonderen doen om chilipasta te laten werken in een Thais gerecht.

Gerelateerd artikel: Vervanger voor Koreaanse chilipeper

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik rode currypasta gebruiken bij het koken?

Rode currypasta komt vaak voor in Thaise recepten, vooral die voor verschillende soorten curries. Je kunt rode currypasta echter ook gebruiken in andere recepten die om pit of warmte vragen. Experimenteer naar eigen smaak en kijk of currypasta een goede toevoeging aan een gerecht kan zijn.

Waar kan ik rode currypasta vinden?

Sommige supermarkten verkopen rode currypasta, hoewel deze in grote ketens lastig te vinden kan zijn. In sommige gevallen moet je misschien naar een speciaalzaak om kant-en-klare currypasta te vinden. Omdat het grootste deel van de geproduceerde currypasta houdbaar is, kun je deze ook online bestellen.

samengevat

Hoewel rode currypasta een veelgebruikt ingrediënt is in de Thaise keuken, kan het lastig zijn om het bij de plaatselijke supermarkt te vinden. Gelukkig zijn er veel alternatieven die rode currypasta kunnen vervangen.

Vervanging voor rode currypasta: 5 alternatieven die al in jouw keuken aanwezig zijn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 6091

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.