Kipspaghetti bij uitstek (2023)

Deze ultieme kipspaghetti is een favoriet comfortfood voor het hele gezin. De kleverige, kaasachtige perfectie kan niet kloppen! En het is zo gemakkelijk om te doen!

Spaghetti al pollo per eccellenza (1)

Dit bericht wordt gesponsord door mijn vrienden bij Family Dollar.

Onze dagen zijn zelden perfect. We botsen op collega's, bestrijden het verkeer, lijden verliezen, de lijst gaat maar door. En als de dingen slecht zijn, wenden we ons vaak tot de dingen die ons het gelukkigst maken. Familie, vrienden en eten staan ​​vaak bovenaan de schaal.

Voor velen van ons is troosteten waar onze gedachten naar toe gaan. Maar wat is comfortfood? Simpel gezegd: het is voedsel waardoor we ons beter voelen. Het is mama's kippensoep. Het is macaroni en kaas, een dampende kom met grutten of havermout, en sandwiches met gegrilde kaas.

Comfortfood bestaat uit gerechten die herinneringen voor ons vasthouden. Comfortfood maakt ons blij.

Met deverlies van ons lieve familiehuisdiertroostmaaltijd staat de laatste tijd veelvuldig op het Little Family-menu. Soms is een stevige maaltijd met ribben precies wat het hart begeert.

Ja, ja, calorieën... bla, bla, bla, maar toch. Calorieën doen er niet toe als je hart pijn doet, toch???

Voor mij is kaasachtige kippenspaghetti een van mijn ultieme troostmaaltijden. Je kent die wel... Velveeta en Ro*tel kerstomaatjes. Ja dat. Ik hou van de dingen.

Spaghetti al pollo per eccellenza (2)

En dit eenvoudige recept voor kipspaghetti was volkomen logisch toen mijn vrienden aanwezig warenFamilie dollarvroeg me om je mijn favoriete comfort food gerecht te laten zien. Het is grappig omdat we een beetje buiten de stad wonen en het dichtst bij ons in de buurt isFamilie dollarwinkel, dus ik ga er altijd heen om iets voor het avondeten te halen.

Je zou echt verrast zijn door het aanbod als je er de laatste tijd niet bent geweest. Ze hebben alle basisbenodigdheden en, zoals je kunt zien in dit recept, nog veel meer. Ik heb alles voor dit recept inclusief bevroren kipfilet en kruiden!

Spaghetti al pollo per eccellenza (3)

Er is gewoon iets aan dit kleverige, kaasachtige gebakje met een vleugje kruiden dat me terugvoert naar mijn kindertijd. Het is waarschijnlijk een van mijn favoriete gerechten aller tijden. Eén hap en ik word meteen teruggebracht naar de versleten eikenhouten eettafel van mijn ouders. Mijn stoel bevond zich aan het eind van de tafel en er was een kale plek waar ik ooit nagellakremover had gemorst toen ik ergens een label van probeerde te verwijderen.

Ze hebben nog steeds dezelfde tafel en ook al heeft papa gewerkt om hem te repareren, je kunt nog steeds een klein stukje zien van waar ik vroeger zat. Ik vind het heerlijk om nu aan die tafel te zitten en na te denken over alle gelukkige tijden die we eromheen hebben gehad.

Wat zijn kipnoedels?

Kipspaghetti is een dikke, rijk gebakken ovenschotel met gekookte spaghetti, geraspte malse kip en Rotel-tomaten in een romige, kaasachtige saus gemaakt met champignonroomsoep, roomkaas, Velveeta-kaas en een verscheidenheid aan kruiden en specerijen.

Spaghetti al pollo per eccellenza (4)

Kunnen kipnoedels worden ingevroren?

Ik vind het geweldig dat dit recept veel oplevert. Als we met zijn drieën zijn, verdeel ik het over twee borden en vries ik het in of deel ik het extraatje met mijn ouders. En dan zijn er nog de restjes! Sterker nog, ik wou dat ik er nu een paar had!

Om het in te vriezen, bereidt u het voor totdat het gaar is, wikkelt u het stevig in en vriest u het in.

Om het op te warmen, ontdooit u het eenvoudigweg een nacht in de koelkast. Laat de braadpan ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan ​​voordat u hem gaat bakken, zodat het gerecht op kamertemperatuur kan komen. Plaats nooit een koude braadpan in een hete oven, omdat deze kan barsten. Volg dan gewoon de kookinstructies in het recept.

Spaghetti al pollo per eccellenza (5)

Kunnen kipnoedels in de slowcooker worden gemaakt?

Spaghetti al pollo per eccellenza (6)

Reken maar dat hij dat kan! Het proces is een beetje anders, maar ik heb het gedaaneen nieuw recept toegevoegdom je te laten zien hoe je het in de Crock Pot maakt. Ik heb ook eensupersnelle versiedie direct op de kookplaat kan worden bereid voor de drukke doordeweekse avonden.

Veelgestelde vragen over ingrediënten

Pollo– Ik gebruik kipfilets zonder bot, maar je kunt ook een gelijke hoeveelheid kipfilets of kippendijen gebruiken. Je kunt ook 4 tot 5 kopjes geraspte overgebleven kip of kip aan het braadspit gebruiken.

Spaghetti– Zorg ervoor dat je de spaghetti net al dente (of zelfs net onder) kookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, want ze zullen blijven koken zodra de ovenschotel klaar is.

Ro*Tel- Ook wel simpelweg Rotel genoemd, het is een ingeblikte mix van tomaten en groene pepers. Het product wordt verkocht in verschillende warmteniveaus (Mild, Original en Hot), dus kies degene die bij jouw smaak past, vermijd alleen degenen met toegevoegde limoen.

Champignons crème– Persoonlijk vind ik kippenspaghetti niet zomaar kippenspaghetti zonder champignonroomsoep. Het geeft het gerecht een zeer smakelijke smaak. U kunt echter kippensoeproom gebruiken.

Flueel– Als je geen fan bent van Velveeta-kaas, wil je dit recept waarschijnlijk overslaan. Het is naar mijn mening ook een verplicht ingrediënt. Maar ik weet dat sommige lezers het zonder hebben gered.

Kaas crème– Hoewel dit niet een ingrediënt is dat je vaak in dit recept tegenkomt, heb ik het gevoel dat het het gerecht een romigheid geeft waar mijn hele familie van houdt.

Knoflookpoeder en uienpoeder– Deze geven de saus een heerlijke smaak. Ik gebruik ook vaak gegranuleerde knoflook of ui.

Cheddar kaas– Een beetje scherpe cheddarkaas erbovenop geeft je nog meer kaas en je krijgt een super bevredigende kaashit! Andere geraspte kaas kan ook.

Spaghetti al pollo per eccellenza (7)

druk opPinSalva

4,74En124stemmen

Receptkaart

Kipspaghetti bij uitstek

AuteurStacey Klein

Voorbereidingstijd35minuten minuten

Tijd om te koken30minuten minuten

Totale tijd1ora ora 5minuten minuten

Porties6 een 8

ingrediënten

 • 2 pond kipfilets zonder vel zonder bot
 • 1 (16 oz.) pakket spaghetti
 • 1 (10 oz) blikje Tomaten Ro*Tel
 • 2 (10,5 oz) blikjes champignonsoep
 • 1 (16 oz.) pakket Fluwelen kaas
 • 4 eenmaal kaas crème
 • 1 theelepel knoflook poeder
 • 1 theelepel uien poeder
 • 1 een kopje geraspte scherpe cheddarkaas

Instructies

 • Plaats de kip in een grote pan en bedek hem nauwelijks met water. Kook op middelhoog vuur tot het gaar is. Probeer de kip niet te koken, want dan wordt hij taai. Laat voldoende afkoelen om te hanteren en hak het vervolgens met twee vorken uit elkaar.

 • Verwarm de oven voor op 350 ° F. Vet een ovenschaal van 13 x 9 inch licht in met anti-aanbakspray.

 • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.

 • Meng de Ro*tel in een grote pan met het sap, de onverdunde champignonroomsoep, Velveeta-kaas en roomkaas. Verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de kazen zijn gesmolten. Voeg knoflookpoeder en uienpoeder toe. Voeg de geraspte kip en de gekookte spaghetti toe. Goed mengen. Giet het mengsel in de voorbereide schaal en bestrooi met geraspte cheddarkaas.

 • Bak gedurende 20 tot 30 minuten of tot het geheel is opgewarmd en de kaas is gesmolten.

Opmerkingen

Om kipnoedels in te vriezen, bereidt u ze voor, wikkelt u ze goed in en vriest u ze in voordat u ze gaat koken.

Om het op te warmen, ontdooit u het eenvoudigweg een nacht in de koelkast. Laat de braadpan ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan ​​voordat u hem gaat bakken, zodat het gerecht op kamertemperatuur kan komen. Zet een koud gerecht nooit in een hete oven, omdat het dan kan breken. Volg dan gewoon de kookinstructies in het recept.

Let daar op:

Als er voedingswaarden worden vermeld, zijn deze een schatting en zullen deze variëren afhankelijk van de gebruikte merken. Als het tellen van calorieën en andere voedingswaarden belangrijk voor je zijn, raad ik je aan om je favoriete merken te nemen en die ingrediënten in een online voedingscalculator te pluggen.

Spaghetti al pollo per eccellenza (8)

Heb jij mijn laatste kippenspaghetti gemaakt?Ik zou graag zien! Deel op Instagram, taggen@morsodel sude usa l'hashtag#zuidelijkebeet!

Tag ze op InstaLaat een beoordeling achter

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 30/12/2023

Views: 6046

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.